Home blog Aan de slag met de Kärcher tapijtreiniger

Aan de slag met de Kärcher tapijtreiniger

written by Lauraverschuur 3 februari 2022

Ik heb ze al regelmatig voorbij zien komen op instagram, de zeer “satisfying” filmpjes waarin een bedrijf je bank thuis komt reinigen. Ieder bankstel wordt natuurlijk zichtbaar en onzichtbaar vies door het gebruik, en bijvoorbeeld ook je vloerkleed en autobekleding hebben daar last van. Maar om nou elke keer speciaal een bedrijf daarvoor te laten komen…..dat kan een stuk makkelijker. Natuurlijk kun je een tapijtreiniger huren, maar om er zelf een aan te schaffen is wel handig omdat het een apparaat is wat je veel vaker gaat gebruiken. Van Kärcher ontving ik een super handig apparaat hiervoor, de Tapijtreiniger SE 6.100 .

Foto: Kärcher website

Met deze reiniger kun je meer dan je misschien zou verwachten, ik zal een klein overzichtje geven. Het reinigen van tapijten, autobekleding, textiel (bankstel), matrassen, harde vloeren, en hij kan ook gebruikt worden als nat- en droogzuiger.

Foto: Kärcher website

Aangezien wij een lichte bank van stof hebben, was dat het eerste waarop ik hem uit ging proberen. Het werkt heel makkelijk, en je hebt alleen water en wat speciaal reinigingsmiddel nodig. Onze bank is pas een maand of 4 oud, maar toch kwam er al aardig vies water vanaf nadat ik de bank ermee gedaan had. Overigens is dit apparaat ook ideaal voor mensen met allergiën en voor huishoudens met huisdieren. Op het moment dat ik dit blog schrijf is deze tapijtreiniger ook nog eens flink in de aanbieding, dus misschien wel een perfect moment om hem aan te schaffen!

Gebruik als droog-of natzuiger. Foto: Kärcher website
Onze bank tijdens het reinigen. Onder druk wordt er water met reinigingsmiddel op de stof gespoten , waardoor het in de vezels doordringt. Hierna kun je het vuile water opzuigen.
De stoffen bank na de behandeling. Weer lekker fris!

Ik heb de bank in gedeeltes onder handen genomen omdat het nog wel even wat vochtig blijft, maar dat is de volgende dag helemaal opgedroogd en dan zie je het resultaat goed. Hierna heb ik ook een van de autostoelen aangepakt, dat was nog nooit gebeurd en met stoffen bekleding krijg je natuurlijk veel vlekken in de loop der tijd. Ik heb de vloeistof even in laten trekken, omdat er erg veel vlekken in zaten. Hierna heb ik het (vuile) water opgezogen.

De autobekleding voor de behandeling .
En het resultaat na 1 keer behandelen.

De autobekleding was heel erg vuil, het meeste is er na 1 keer uitgegaan, maar voor een perfecte reiniging zal ik het binnenkort nog een keer herhalen. Dat kost weinig tijd dus is ook zo gedaan.

Het apparaat heeft diverse hulpstukken erbij, en er zit een schoonwater reservoir en een vuilwater reservoir in. In plaats daarvan kun je ook een bijgeleverde stofzak erin doen als je hem voor gewoon droog zuigen gebruikt. Alle hulpstukken kun je handig bij het apparaat opbergen.

Mijn ervaringen met deze tapijtreiniger zijn positief, vooral omdat hij erg makkelijk in gebruik is en het ook snel resultaat geeft.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.