Home design Een grote make-over voor een kleine badkamer.

Een grote make-over voor een kleine badkamer.

written by Lauraverschuur 21 augustus 2020

Het was echt hard nodig….. onze badkamer verbouwen. Maar aangezien we lange tijd heel erg in dubio zaten over verbouwen of verhuizen, schoven we dit steeds voor ons uit. Inmiddels wonen we al 22 jaar in dit huis en is de badkamer ook 22 jaar oud. Nooit wat in opgeknapt of aangepast. De badkamer is klein, en heeft een aantal “eigenschappen” waardoor het heel lastig is om een handige indeling te maken. We hebben aan 2 kanten ramen, en een groot schuin gedeelte. 22 jaar geleden kozen we voor een hoekbad met een douchewand erop, waardoor we al die tijd in het bad hebben staan douchen. Met kleine kinderen was het bad wel ideaal, maar voor onszelf was het douchen dat eigenlijk niet.

De oude situatie
De oude situatie

Vorig jaar besloten we dat de badkamer echt een update nodig had, onze meiden waren 15 en 18 en het bad werd zelden meer gebruikt. Toen ik door Home Comfort Press werd benaderd om met Duravit te gaan samenwerken, was er geen betere timing te bedenken! Ik bracht een bezoek aan de Duravit showroom , waar ik de Happy D.2 Plus collectie kon bekijken. Mooie ronde vormen, een luxe en toch strakke uitstraling, dat was de eerste indruk die ik kreeg.

Happy D.2 Plus collectie . Foto:Duravit

Zo’n mooie ruime badkamer als op bovenstaande foto hebben we dus helaas niet, in ons jaren 30 huis moeten we het met een kleine ruimte doen. We hadden zelf wel een beetje een idee van de indeling, maar het ontwerp hebben we laten maken bij een badkamerzaak ondat zij precies weten welke ruimte je nodig hebt voor alles.

Begin juli was het dan zover, alle materialen uitgezocht , een tijdelijke huur douchecabine in de berging geplaatst, het slopen kon beginnen!

Bad eruit gesloopt, plafond ook
Weer opbouwen, muurtje voor de douche

Geen rozengeur en manenschijn…..

De verbouwing zou 3 weken duren…. je raadt het al, dat werden er dus 5. Ons “mannetje” wist op de eerste dag al zijn duim te kneuzen, zijn rug te overbelasten met het verwijderen van de tegels, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ook sloot hij de afvoer van het toilet niet goed aan, en boorde hij een schroef door de afvoer van de wastafel, met als gevolg dat we 2 keer lekkage in de huiskamer hadden die onder de badkamer is. Maar toen die problemen verholpen waren, begon het ergens op te lijken!

Het douchemuurtje met nis
De regendouche en de gewone douche.

Voor de vloer en de wanden hebben we betonlook tegels uitgekozen, in 60×60 formaat. Iets lichtere tegels voor de wanden en een tintje donkerder voor de vloer. De meubels van de Happy D.2 Plus serie zijn er in verschillende kleuren en finishes, wij kozen voor wit met houten accenten. Een lange wandkast met in de deur nog extra opbergruimte, en ook het wastafel meubel heeft 2 grote lades.

De wandkast heeft 4 vakken en ook in de deur nog extra opbergruimte.

Het voelde een beetje als kamperen , om 5 weken met je handdoekje naar de douchecabine te lopen die tussen de fietsen en de wasmachine neergezet was. Je kan je voorstellen hoe heerlijk het was om die allereerste keer in de nieuwe badkamer te kunnen douchen ! In het originele ontwerp hadden we een glazen douchewand gepland die op maat gemaakt zou moeten worden, ivm de schuine wand. Dit was echter bizar duur, dus we besloten het even aan te kijken of zo’n wand echt nodig zou zijn. Eigenlijk bevalt het ons prima zoals het is, dus die glazen wand komt er niet.

Het douche gedeelte, zonder glazen wand

Op dit moment wachten we alleen nog op de raambekleding , tijdelijk hebben we plastic op de ramen zitten tegen de inkijk. Zodra de Luxaflex ook geleverd is zal ik meer van de badkamer delen met wat meer info over de gebruikte produkten en materialen. En natuurlijk nog meer foto’s met het mooie eindresultaat!

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Jess 23 augustus 2020 at 21:25

Wauw zo mooi geworden!

Reply
Loetje 24 augustus 2020 at 08:20

Prachtig Laura! En heel veel van je badkamer zowel oud als nieuw, lijkt op de onze! Ook je verhaal met het tussen de fietsen douchen 🙂
Gelukkig de lekkage niet. Jullie hebben veel geduld moeten hebben, maar wat een mooi resultaat! X

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.