Home Interieurstyling Een iconisch design item in huis

Een iconisch design item in huis

written by Lauraverschuur 18 april 2019

Verner Panton was een Deense designer (1926-1998) die bekend stond om zijn futuristische meubels, voornamelijk van plastic. Toen onze meiden klein waren, hadden wij 2 mini versies van de iconische Panton chair van Verner Panton in huis. De junior versie, een roze en een rode.

Dit ontwerp uit 1963 is in 1999 opnieuw door Vitra uitgebracht, met goedkeuring van Verner Panton zelf voordat hij overleed in 1998.

Rond dezelfde tijd dat de Panton chair uitkwam (jaren 60) bracht Panton ook de eerste opblaasbare poef uit, als onderdeel van een geheel opblaasbare collectie.

Foto: Verpan

Dit jaar is de opblaasbare poef opnieuw uitgebracht middels een samenwerking tussen Verpan en Prada, voor de lancering van de nieuwe Prada collectie 2019. De zaal was gevuld met honderden van deze iconische poefjes, waar de gasten plaats op namen. Mooie effecten met gekleurde verlichting zorgden voor een spectaculair gezicht. Weer eens wat anders dan de standaard rijen stoeltjes die je bij elke modeshow ziet. De poef is te koop via Verpan en een aantal verkooppunten.

Toen ik door Verpan benaderd werd of ik zo’n unieke poef wilde ontvangen, hoefde ik er uiteraard niet lang over na te denken. Want ook Prada vind ik een geweldig stijlvol merk, met mooie basics. De samenwerking tussen deze 2 merken is dan ook echt een goeie combi. De poef is een limited edition.

De poef komt verpakt in een sjieke zwarte doos, met daarbij een electrische pomp om hem te vullen met lucht. 2 elastieken met Prada logo eromheen , alleen de verpakking is al een kadootje op zich! Batterijen in het pompje doen, en binnen No-time is de poef gevuld. Mooi stevig materiaal, met koordjes in het binnenwerk van de poef om de boel mooi stevig te houden. Rechts onderin een hoek staat de namen Verpan en Prada gedrukt. Verpan is het bedrijf wat de ontwerpen van Verner Panton heeft voortgezet na de dood van de designer zelf.

Het leuke eraan vind ik dat het een nieuwe uitgave is van een design uit de jaren 60, het is tijdloos en eenvoudig design. Het past in elke stijl door de neutrale transparante look. Als extra zitplek, voor je voeten of gewoon om mooi je tijdschriften op te leggen. Ik hoop dat het een echt collectors item gaat worden, want beide merken staan natuurlijk niet voor zomaar iets. De poef is niet al te groot waardoor hij makkelijk in gebruik is. Ik vind het een leuk design item en hij staat hier dan ook te pronken in de huiskamer. Best wel bijzonder om zo’n uniek item te hebben, dat besef ik wel. Met dank aan Verpan voor deze prachtige gift.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.