Home Interieurstyling Een nieuwe sfeer

Een nieuwe sfeer

written by Lauraverschuur 12 september 2017

Terwijl ik dit schrijf , komt de regen met bakken uit de hemel en is het echt een herfstige sfeer. Ik ben heel gevoelig voor sfeer, of het ontbreken eraan. Mijn gevoel en humeur worden voor een groot deel bepaald door het weer, en mijn omgeving .

Naarmate het dus somberder weer gaat worden, en we meer tijd in huis doorbrengen, is sfeer in huis extra belangrijk.

In onze aanbouw hebben wij de eethoek. Het is daar altijd lekker licht door de grote ramen en een lichtstraat over de hele breedte van het huis. Erg fijn , maar in de zomer is dat best lastig. Het grootste gedeelte van de dag hebben we daar zon, en kan het behoorlijk warm worden. Omdat we vouwgordijnen hadden hangen, deden we die in de zomermaanden bijna de hele dag naar beneden, anders was het te warm en te fel licht. Jammer natuurlijk, want je sluit het zicht naar buiten af.

Sinds 3 weken hebben we daar een prachtig alternatief voor, mooie witte houten jaloezieën ! Het Belgische bedrijf Insideblinds maakt een enorme opmars met hun eigen stoffen, en daarbij leveren ze ook nog houten jaloezieën en een geweldig innovatief product genaamd Squid.

Squid is een zelfklevende transparante stof, die je op je ramen kan (laten) plakken. Ik koos de kleur Chalk uit, cremewit. Door het op de lichtstraat in het dak te plakken, kan de warmte in huis wel met 3 graden omlaag gaan als de zon erop schijnt. Dat is natuurlijk super fijn in de zomer.

Ook het kleine puntje van het zijraam is met het Squid beplakt. Het zijraam heeft ook houten jaloezieën gekregen, die hoger beginnen dan we eerst hadden, waardoor het ineens veel meer hoogte heeft gekregen .

De ramen en 2 deuren achter de eethoek werden opgesplitst in 2 grote jaloezieën .

Ik koos voor een bevestiging dmv dunne koordjes die aan de buitenkant van de jaloezie zitten. Hierdoor zijn de jaloezieën optimaal te sluiten zonder kieren, vandaar dat deze optie “privacy” heet.

Binnen een paar uur was alles geïnstalleerd en had onze uitbouw een echte metamorfose ondergaan! In de zomer kunnen we het licht nu heerlijk filteren en toch zicht naar buiten houden. En als de herfst en winter eraan komen biedt het juist een mooie sfeer in de kamer zonder dat je hoeft te kiezen voor gordijnen helemaal open of helemaal dicht.

De kamer heeft nu een hele fijne serene sfeer gekregen, en daar zijn we super blij mee. Na 10 jaar was onze oude raambekleding ook echt wel aan vervanging toe.

Met dank aan Insideblinds, voor een geweldige samenwerking waarmee dit blog tot stand is gekomen.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.