Home planten en tuin Flowermoment

Flowermoment

written by Lauraverschuur 15 augustus 2018

In de omgeving van Soest , waar ik woon, zijn we gezegend met best veel leuke woonwinkels en adresjes voor (vintage) interieuraccessoires. Binnenkort zal ik een blog online zetten met alle leuke adresjes bij elkaar, meer dan genoeg voor een dagje uit.

Een daarvan is Vint Amersfoort, waar je heel veel ondernemers onder 1 dak aantreft. Een grote loods vol met vintage en design, en 1 van de ondernemers die daar haar plekje heeft is Marleen van Flowermoment .

Samen met MariĆ«lle heeft ze daar een “huisje” waarin ze hun krachten bundelen, door mooie vintage vondsten te combineren met de leukste planten. Op die manier kun je bijvoorbeeld een mooie retro bloempot gelijk meenemen met een passende plant.

Naast haar werkzaamheden bij Vint heeft Marleen haar eigen bedrijf Flowermoment. Hiervoor doet zij onder andere de Styling op bruiloften en andere evenementen , en verzorgt alle bloemen, boeketten, en decoratie zelf.

Ik kwam via een bezoek aan Vint in contact met Marleen, omdat ze ook bloemen abonnementen verzorgt. Je kunt dan kiezen uit 2 formaten, en hoe vaak je een boeket bezorgd wil hebben. Marleen stelt dan elke keer een ander boeket samen, die op vrijdag vers bij je afgeleverd wordt. Makkelijk en altijd weer een verrassing, ideaal voor iemand die er zelf geen tijd voor heeft, of het moeilijk vindt om telkens wat zelf samen te stellen.

De afgelopen 2 maanden heb ik deze “weekly friday” bloemen mogen ontvangen, ik koos voor eens in de 2 weken. Meestal staat een boeket wel langer dan 1 week, dus daarom wilde ik iets langer ertussen .

Het eerste boeket was een prachtige explosie van zomerkleuren! Onder andere een pioenroos die na enkele dagen van kleur veranderde, een zonnebloem , en andere bijzondere bloemen. Op het bijgevoegde kaartje tips voor de verzorging van de bloemen.

Op de foto’s kun je goed zien hoe veelzijdig het boeket is, en hoe prachtig het staat in elke omgeving ! De boeketten die hierna volgden waren weer allemaal anders, met bloemen erin die je zelf niet overal kan krijgen .

Ik koop zelf eigenlijk nooit een kant en klaar boeket bij een bloemist, omdat ik van aparte takken en bloemen houd. Door 4 keer een ander boeket van Flowermoment te krijgen, ben ik de vrolijkheid en sfeer die het je huis geeft erg gaan waarderen. Het voordeel vind ik dat je zelf de frequentie kan bepalen, dus als je op vakantie bent kun je het even pauzeren.

Bij een recent bezoek aan Vint Amersfoort zag ik ook de nieuwste aanwinsten van Marleen; mooie glazen flesjes en potjes gevuld met droogbloemen, die overblijven na de diverse bloemenopdrachten.

Zo mooi, een beetje retro maar in een modern jasje. Prachtig om bijvoorbeeld kado te geven.

Ten slotte , mocht je zelf gaan trouwen, zou ik eens een kijkje nemen op de Instagram feed van Flowermoment , hierop vind je ook de link naar haar website.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.