Home Interieurstyling Girlpower

Girlpower

written by Lauraverschuur 24 augustus 2018

Als jullie mij al wat langer volgen op Instagram, dan weten jullie dat ik hou van mooie producten voor in huis met een verhaal. Een goed verhaal , een bewonderenswaardig en duurzaam verhaal wel te verstaan. Ik hou van projecten waarbij de mensen een kans krijgen om een bestaan voor zichzelf en hun familie op te bouwen, met een eerlijk salaris. In ons huis vind je daarom ook veel van die producten terug.

Twee keer per jaar bezoek ik het showUP event waar ik nieuwe merken leer kennen en bestaande merken bezoek met hun nieuwe collecties. Voor inspiratie, en omdat er hele leuke ontmoetingen uit voort komen. Afgelopen februari liep ik tegen de lamp… de lamp van Form aan in dit geval! Er hingen 2 prachtige spiraalvormige rattan lampen, en er stond onder andere een mooie rattan tas met binnentas. De Zweedse Josefine is de eigenaar en ontwerpster van Form.

Ik raakte met haar in gesprek, en werd verliefd op de lamp. Josefine heeft een project in Vietnam opgezet, waar een groep lokale mensen de producten maakt die zij ontwerpt. De Pako bag en de Wish lamp zijn daar voorbeelden van. De titel van mijn blog komt van de gymtassen vandaan die zij ontworpen heeft. Ze worden gemaakt van gerecyclede stoffen door vrouwen van het Red Cross in Zweden. Echte girlpower!

De Wish lamp is gebaseerd op de wierook spiralen die in Vietnam in tempels opgehangen worden met een wens eraan.

De lamp wordt handgemaakt door de lokale bevolking, hier gaat enkele weken overheen om de rattan in de spiraalvorm te laten drogen. Slowdesign noemt Josefine het ook .

Zij reist zelf tussen Zweden, Vietnam en Nederland op en neer. Zweden is haar thuisland, maar zij wil zich graag in Nederland gaan vestigen en is op zoek naar winkels die haar producten willen verkopen. Uiteraard is alles ook via haar eigen Webshop te koop.

De wish lamp is er trouwens in 2 maten, ik heb de kleinste maat gekozen , die voor hier in huis al groot genoeg is. Ik heb er een dimbare lamp ingedaan zodat het ook echt als sfeerverlichting gebruikt kan worden in onze zithoek. De vormgeving van de lamp zorgt voor prachtig licht en mooie schaduwen.

Veel van onze accessoires in huis zijn van naturel hout, rattan , bamboe , het geeft een warme sfeer aan je huis. Je kunt het met heel veel kleuren en stijlen combineren. Ik houd van licht, met zowel Scandinavische als Afrikaanse invloeden. Veel natuurlijke materialen en wat warme tinten bij een witte basis.

Ik kan me zo voorstellen dat er misschien nog wel eens een vervolg op de lamp gaat komen met een mooie dunne stof eromheen. Bijvoorbeeld dunne witte zijde of katoen, voor een ander effect. Ik zal het eens aan Josefine voorleggen, of misschien heeft ze daar al wel eens aan gedacht. Wil je meer van haar zien, volg haar dan op Instagram.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.