Home planten en tuin Groene vingers

Groene vingers

written by Lauraverschuur 23 mei 2018

Groene vingers…. heb je die of kweek je die? Wat mijzelf aangaat kan ik zeggen dat ik zeker geen groene vingers heb. Ik ben planten gaan waarderen sinds enkele jaren, en waar ik vroeger een plant uitzocht omdat het nou eenmaal hoorde, kan ik er nu echt van genieten om leuke planten uit te kiezen.

Ik hou van stoere planten, grotendeels groen of vergrijsd groen, en niet te tuttig en teveel kleur. Zoals deze Alocasia Zebrina met zn gestreepte stengels. Mooie mand van zeegras eromheen , meer heeft ie niet nodig.

Ook met planten is het tegenwoordig makkelijk online shoppen, als je op zoek bent naar bijvoorbeeld een “trend” plant , of gewoon omdat het zo makkelijk is. Planten worden thuisbezorgd, geen gesjouw en vaak een stuk goedkoper dan in de welbekende tuincentra.

Bij Fleurdirect bestelde ik deze prachtige grote Strelitzia. Wij zijn net teruggekomen van een vakantie op Bali, waar we heel veel van deze mooie planten zagen bloeien.

In een doos zo groot als mijn dochter, werd de plan netjes bezorgd. Een mooie grote pot had ik nog staan, daar paste hij perfect in .

Ondanks dat ik niet echt groene vingers heb, gaan er zelden planten dood bij mij. Ik kies vaak sterke planten uit die goed bij ons huis en het licht in huis passen.

Vergrijsd groen vind ik ook erg mooi, en is lekker neutraal.

Naast de planten in huis, zijn we ook hard bezig onze tuin op orde te krijgen. Het groeit zo hard dat het bijna niet bij te houden is. Onze tuinmeubelen waren hard aan vervanging toe, afgelopen week kwamen al 6 stoelen binnen van My furniture. Witte kunstof stoelen, niet al te kolossaal , en makkelijk verplaatsbaar.

Nu nog een mooie tafel, want de tafel die we nu hebben past hier niet bij qua stijl en qua hoogte. Nog even beslissen voor wat voor materiaal we gaan.

Stoelen Aurora zijn nu in de aanbieding per set van 2, in diverse kleuren.

Ik denk dat een betonlook tafel met metalen of houten poten hier het mooiste bij is. Daar hebben we nog niet echt hèt model voor gevonden, die ook nog een beetje betaalbaar is. Zodra de tuin helemaal netjes en af is, zal ik het eindresultaat op mijn Instagram showen.

Achterin onze tuin hebben we nog een tuinhuis met veranda staan, daar is aan het eind van de dag nog zon. Dat is het voordeel van een lange tuin, op elk moment van de dag hebben we wel ergens zon of schaduw.

Dit blog kwam tot stand in samenwerking met Fleurdirect en Myfurniture.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.