Home Interieurstyling Ik houd van hout!

Ik houd van hout!

written by Lauraverschuur 11 oktober 2017

Ik weet niet of jij het ook zo ervaart, maar ik ben in de loop der jaren me meer bewust geworden van duurzaamheid in het interieur. Vroeger kocht ik meer (goedkopere) producten van goedkope materialen, die zeker niet duurzaam geproduceerd werden. Ik verdiepte me daar niet zo in.

Gelukkig is de trend in mooie en duurzame producten ook in het interieur een sterke opmars aan het maken. Men kiest bewuster , en liever iets minder maar wel met een unieke uitstraling en een goed verhaal. Vaak wordt ook bij het productieproces gebruik gemaakt van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Via Instagram kwam ik terecht bij Wooden Amsterdam, een webshop met prachtig design voor in huis, met een passie voor hout. Vooral duurzame materialen worden gebruikt voor de ontwerpen. Zij hebben dit goede streven doorgevoerd in hun bedrijf door 1% van de totale omzet aan Trees for all te doneren. Een stichting die zorgt voor herplanting van bomen .

De mooie Lyfe planter is zo’n uniek design. In Zweden ontworpen , met een basis van eikenhout, waarboven een plantenpotje zweeft op een magnetisch veld. Een magisch gezicht, het potje wat enkele centimeters boven het plankje zweeft, en langzaam roteert als je het een klein zetje geeft. Door de roterende beweging krijgen met name luchtplantjes hun voedingsstoffen uit de lucht.

Het is zo’n mooi ontwerp, het eikenhout in combinatie met een puur wit potje, en een prachtige gedraaid goudkleurig snoer eraan. Ik heb er nu een mini varen in staan, maar wil binnenkort een luchtplantje erin gaan doen.

De webshop van Wooden Amsterdam heeft nog veel meer mooie items voor in huis, die geheel of gedeeltelijk uit hout gemaakt zijn. En wetende dat je daarmee het milieu steunt , is toch een fijne gedachte.

Het rek FENCY van Tolhuijs vind je er ook. Gemaakt van recycled stalen hekwerk materiaal en pallet hout,door mensen in sociale werkplaatsen en gevangenissen. In meerdere opzichten dus een heel mooi product!

Denk jij ook na over duurzaamheid in je interieur? Of iets niet op een slechte manier wordt geproduceerd , of dat een bedrijf iets terugdoet voor de natuur? Met kleine stapjes kunnen we daar met z’n allen aan meewerken .

Liefs Laura

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.