Home Wooninspiratie Mini make-over met kleur

Mini make-over met kleur

written by Lauraverschuur 22 oktober 2019

Begin september werd de Histor Trendkleur voor 2020 bekend gemaakt : “Chinese porcelain”. Een stukje uit het persbericht :

We leven in een wereld waarin slaap een luxe aan het worden is. De stress van continu ‘aan’ staan is voor iedereen voelbaar. Geen wonder dat de kleurentrends voor het komende jaar een ontsnapping bieden uit onze door data gedreven maatschappij. Kleurexperts wereldwijd kozen unaniem voor Histor Chinese Porcelain als Trendkleur van 2020. Een mix van kobalt- en diep inktblauw die een moment van kalmte en een gevoel van hoop biedt in deze rusteloze wereld. De kleur sluit perfect aan bij de drie Histor Kleurentrends voor 2020: Flow on the Move, Flow at the Core en Flow in the Know.

Vorig jaar heb ik ook al in opdracht van Histor gewerkt en kreeg onze eetkamer een groene muur. Dit was een prachtig resultaat, en heeft een mooie sfeer opgeleverd op die plek. Inmiddels is die muur alweer een andere kleur, omdat ik nou eenmaal graag verander. Toen ik weer benaderd werd om met de nieuwe Histor Trendkleur aan de slag te gaan, kwam de slaapkamer van onze oudste dochter hiervoor in aanmerking. Zij studeert sinds kort in Leiden maar woont nog bij ons thuis. Haar kamer kon wel een kleine opknapbeurt gebruiken, en aangezien ze al blauwe accenten had was dit een goede match.

De kamer zoals hij was ;

Het is een smalle kamer met beperkte mogelijkheden. Het bureau dat er staat moeten we nog vervangen voor een iets kleiner exemplaar op pootjes, om het geheel wat ruimtelijker te maken. Dat staat nog op de planning. Bij Karwei hebben we al wel een mooi bureau gezien;

Voor de mini make-over maakte ik eerst een klein moodboard om de sfeer te bepalen, en hiermee zijn mijn dochter en ik gaan shoppen bij Karwei, waar net de nieuwe collectie in de winkels ligt.

Dit moodboard was de eerste opzet, niet alles hiervan hebben we ook gebruikt.

De Histor Trendkleur werd toegevoegd aan 3 nieuwe thema’s, allemaal met een eigen gezicht. Wij kozen voor het thema “Flow in the know” waar de volgende kleuren bij horen;

De uitgangskleur is Chinese porcelain, en wij kozen Gingercake en Talavera erbij. De kleur Talavera willen wij ook nog op andere plekken in huis gaan toepassen, een prachtige warme kleur die toch rustig is.

Shoppen

Samen met mijn dochter naar Karwei Amersfoort, een grote winkel met veel keuze van de nieuwe collectie. Wij kozen als eerste een gouden Vakkenkast voor onder andere haar make-up, accessoires en wat plantjes.

Ik zag deze kast al voor me tegen de blauwe achtergrond, mooie rijke kleuren bij elkaar.

Verder slaagden we voor een bureaulamp in dezelfde kleur, en kussens in warme tinten die aansloten bij de verf kleuren. Zelfs een rieten mand zagen we met blauwe accenten, dus die ging ook mee!

Verven

Samen hebben we de plekken bepaald voor de kleuren, en besloten dat we daarna zouden kijken of er nog meer kleur toegevoegd gaat worden. Eerst de boel aan de kant voor zover mogelijk, en vlakken afgeplakt . Aangezien haar muren nog structuur erop hebben, is het afplakken niet makkelijk en geeft het niet zo’n strak resultaat als gladde muren. Dat namen we voor lief, want alles glad laten stuccen was nu geen optie.

De muur achter haar bed kreeg een vlak met Chinese porcelain, en een smal muurtje bij haar bureau werd “gingercake”. De kleur Talavera bewaren we nog even totdat er ook een ander bureau en een andere kledingkast staan, daar zijn we nog mee bezig.

Binnen no-time zaten de kleuren erop, en konden we de meubels en accessoires neerzetten en stylen. Met wat kleine veranderingen is het al echt prachtig geworden, een kamer die meer past bij een 18-jarige student.

Ook kozen we alvast een nieuwe Stoel voor bij het bureau, eentje van zwart ribfluweel. De lamp en het gezicht op de muur komen ook bij Karwei vandaan.

Kussens in diverse materialen en kleuren. Roestbruin katoen/linnen structuur gecombineerd met blauw fluweel met gouden accenten. Wat een sfeertje !

Mijn dochter is heel blij met haar gezellige kamer, en de kleuren maken het sfeervol en volwassen. Wij vinden de blauwe kleur echt passen bij een slaapkamer, terwijl de andere kleuren ook mooi zouden staan in bijvoorbeeld onze huiskamer. Ik hou jullie op de hoogte! Op de volgende foto zie je de kleur Talavera.

Deze laatste week van oktober heeft Karwei een actie, dat je bij aankoop van een Histor product kans maakt op een van de 25 tegoedbonnen van 400 euro, die je bij Karwei mag besteden. Een leuke kans dus om ook lekker aan de slag te gaan en misschien nog wel dat shoptegoed te winnen!

Met dank aan Histor en Karwei voor deze samenwerking.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.