Home design Mooi èn duurzaam in huis

Mooi èn duurzaam in huis

written by Lauraverschuur 17 juni 2020

In de interieurwereld is er veel aan trends onderhevig. Zeker de laatste jaren wisselen we net zo vaak van interieur of accessoires als van kleding. Vroeger was het heel normaal dat je 1 keer meubels kocht als je het huis uit ging, en daar deed men dan vaak een heel leven mee. Iets werd alleen vervangen als het kapot ging.

Duurzaam design

Maar de huidige trend is toch wel dat men vaker iets vervangt omdat de smaak verandert, en we beïnvloed worden door alle mooie plaatjes op social media. Ik hou zelf enorm van veranderen, en doe dit regelmatig. Waar ik wel voorstander van ben, is dat de “oude” items een goed plekje krijgen. Dit kan een ander plekje in ons eigen huis zijn, of ik verkoop het door of geef het weg. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die duurzaam werken, zoals Tiptoe design die prachtige basic meubels en accessoires maakt. Gemaakt om lang mee te gaan, en in een tijdloos design.

Ze maken gebruik van recycled plastic; oud hout wordt hergebruikt voor mooie wandplanken, en je zet de meubels heel makkelijk zelf in elkaar . De SSD stoel ( Simple, Solide en Durable, oftewel simpel, stevig en duurzaam) bestaat uit 5 onderdelen die je met een simpele imbus binnen 2 minuten in elkaar zet.

Foto: Tiptoe

Ik koos voor het witte onderstel, en de eiken delen. Tijdloos, maar hou je nou wel van een kleurtje dan hebben ze naast zwart ook nog een paar frisse kleuren. Diezelfde kleuren worden voor alle producten gebruikt, zoals ook de tafelpoten in diverse maten, waarmee je heel makkelijk elke plank of tafelblad in een eigen creatie verandert.

Foto:Tiptoe

Behalve de 2 SSD stoelen ontving ik ook een wandplank van oud hout, met 2 witte haken om de plank aan de muur te bevestigen. De plank is gemaakt van hergebruikt eiken. Persoonlijk vind ik dat veel meer sfeer geven dan andere planken van nieuw materiaal.

De planken zijn in diverse afmetingen te krijgen, met de haken in een kleur naar keuze. ik heb de plank boven onze radiator gehangen, met daarop een mooie spiegel en een droogboeket voor een rustig, sfeervol geheel. Het kleinere formaat plank is ook heel handig als bijvoorbeeld nachtkastje naast je bed.

Tiptoe is ontstaan in 2015 in Parijs en de collectie begon met de modulaire tafelpoten. Sindsdien zijn ze enorm gegroeid en heeft de collectie zich uitgebreid met diverse ontwerpen. Alles wordt geproduceerd in Europa. Een jong, dynamisch bedrijf, met een enorm groot bereik op onder andere Instagram , waar veel volgers hun mooie foto’s delen.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.