Home design Nederlands ontwerp met Franse roots.

Nederlands ontwerp met Franse roots.

written by Lauraverschuur 5 augustus 2018

Ik lees het regelmatig, in de captions op Instagram , “verliefd op”…. een nieuwe kast, nieuwe bank, of wat dan ook. Dan heb ik altijd even een momentje dat ik denk, hoe kun je nou verliefd zijn op iets van meubels? Natuurlijk is dat niet letterlijk zo, maar het gevoel ken ik wel. Dat een meubel of accessoire je zoveel doet , dat je er blij van wordt als je het ziet. Alsof het altijd zo heeft moeten zijn.

Dat wauw gevoel had ik toen ik de kast van Bastille Bonart voorbij zag komen op de Instagram feed van Arja. Prachtige oude deurtjes die uit Frankrijk komen, verwerkt in een strakke kast. Hidde is de man achter dit bedrijf , hij ontwerpt de kasten en andere meubelstukken helemaal zelf. Met hulp van zijn vader realiseert hij meubels zoals jij dat wil.

Ik benaderde Hidde om te vragen of hij nog meer deurtjes had om ook voor ons zo’n kast te maken. En uiteraard om te informeren naar de prijs. Hij had nog een paar oude Franse deuren liggen, in een groengrijze kleur. Prachtig , maar ik wilde toch wel een iets neutralere en tijdloze look dus vroeg of hij de deurtjes kon afschuren. Het proces kon ik mooi volgen door zijn posts op Instagram. Eerst waren de deurtjes nog wat donker, maar op mijn verzoek zijn ze toch nog wat lichter geworden.

Deze deuren blijken uit een oude Franse juwelierszaak te komen, waar ze als ramen in het pand zaten. Een jaar of 80 oud, met prachtig ijzeren beslag. Zo ontzettend mooi!

Hidde en zijn vader reizen regelmatig naar Frankrijk op zoek naar nieuwe ramen en deuren voor de kasten.

In hun werkplaats maakt Hidde met hulp van zijn vader de ombouw van hout, strak of landelijk, wat je voorkeur ook is. Ik wilde een mooie strakke witte kast, zodat ie hier mooi op zou gaan in het interieur, maar door de deurtjes toch een blikvanger is.

En dat is het!! Thuis afgeleverd door Hidde en vader Erik, waren we alledrie enorm blij met het resultaat. De kast past hier zo mooi, alsof het nooit anders heeft moeten zijn. En voor hun als ontwerpers en makers is dat toch wel een extra genoegdoening, als hun harde werken wordt beloond met een prachtig plekje voor de kast.

Nadat zij weg waren heb ik hem gestyled, met niet al teveel spullen, om het rustig te houden. Natuurlijk kan er veel meer in, maar dat is een persoonlijke keuze.

De kast kreeg ontzettend veel leuke reacties op Instagram, en vragen over de maten en de prijs. Aangezien elke kast handgemaakt wordt door Hidde, is elke kast uniek en kan alleen Hidde je hiervoor de uiteindelijke prijs doorgeven. Deze kast is 180 hoog, 140 breed en 40 diep. Wil je meer info, dan moet je dus bij Bastille BonArt zijn. Ze maken nog veel meer dan alleen kasten , ook tafels , banken en barkrukken van hout en metaal.

Wij zijn heel blij met deze prachtige kast , blij dat we het gedaan hebben!

Misschien vind je dit ook leuk

1 comment

nuovi farmaci per la disfunzione erettile 15 december 2018 at 23:04

I like browsing your web site. With thanks! http://pillolapererezione-pilloleerezioneit.ovh/

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.