Home Interieurstyling Styling in de eethoek

Styling in de eethoek

written by Lauraverschuur 30 oktober 2016
In de zomer heb ik altijd meer behoefte aan ruimte, licht en minder spullen in huis. Luchtigere kleden op de grond, minder decoratie, en “koelere” accessoires.

Als dan eenmaal de herfst in zicht komt, verandert dit. Ik heb dan zin in warmere en comfortabele meubels en accessoires in huis.

Onze Eames eetkamerstoelen staan er nu alweer 5 jaar, fijne stoelen maar best “koud”. We hebben aan 2 kanten van de tafel een hoek – eetbank staan van stof, en elke dag wisselen we elkaar af, wie er op de bank mag zitten en wie er op de stoelen moet zitten. De bank is nou eenmaal zachter en zit dus ook warmer.

eetkamerstoelen

 

Sinds een week of 2 is dat dilemma over, want we hebben 2 nieuwe eetkamerstoelen staan. Met mooie houten pootjes, en een comfortabele stoffen zitting in een lichtgrijze stof. En ze zitten geweldig. Mooie halfhoge rugleuning , echt perfecte stoelen om lang na te tafelen. Dat doen wij graag als er vrienden komen eten of borrelen.

Onze eethoek is de belangrijkste plek in ons huis kan ik wel zeggen, we zitten daar bijna altijd. Dit komt doordat er veel daglicht is door de grote ramen en lichtstraat in het dak, en je zit er heel gezellig aan de tuinkant. Eten, huiswerk, knutselen, krant lezen, alles gebeurt hier.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

Processed with Snapseed.

5 jaar geleden gingen we de benedenverdieping aanpakken, en toen hebben we voor deze opstelling met de hoekbank gekozen. Het levert heel veel extra ruimte op, meer dan wanneer je alleen losse stoelen eromheen zou zetten. In een eventueel volgend huis zou ik ook zeker weer voor een eetbank kiezen. Deze is nog prima, moet alleen te zijner tijd even opnieuw bekleed worden.

Met de feestdagen in aantocht ben ik blij met onze nieuwe stoelen, gezellige avonden in het vooruitzicht. En de andere stoelen hebben we uiteraard opgeslagen, altijd handig om extra stoelen tevoorschijn te kunnen halen als je met veel mensen bent.

Liefs, Laura

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.