Home Wooninspiratie 3 tips voor het kiezen van een salontafel of bijzettafel

3 tips voor het kiezen van een salontafel of bijzettafel

written by Lauraverschuur 29 november 2021

Waar altijd heel veel vragen bij mij over komen, zijn de salontafels en bijzettafels in ons huis. Ik probeer namelijk regelmatig een beetje te variëren daarin, afhankelijk van bijvoorbeeld welk kleed ik heb liggen. Daarom heb ik wat tips met voorbeelden verzameld die je kunnen helpen bij je keuze.

Ik snap dat men soms echt niet meer weet waar ze het moeten zoeken, omdat ze meerdere stijlen leuk vinden. Als je kijkt op deze Interieur site kun je allereerst een keuze maken voor de categorie woonkamer. En daarna heel gericht zoeken op salon en bijzettafels. Wil je het nog verder filteren op prijs of vorm dan kan dat, maar voor een allereerste indruk zou ik dat nog niet doen. Want vaak kun je iets tegenkomen waar je door te filteren op vorm of kleur niet op uit was gekomen.

Foto: OTTO

Op het moment zijn mooie ronde vormen en natuurlijke materialen erg populair. Denk aan natuursteen, beton, rotan en natuurlijk hout. Ook afgeronde hoeken zoals op de foto hierboven zijn populair, het geeft een bepaalde zachtheid aan je interieur. Mijn eerste tip is dan ook, kijk naar de rest van je interieur, heb je veel rechte hoeken in je meubels en decoratie, kies dan voor ronde vormen in een salontafel en bijzettafel. En andersom, heb je bijvoorbeeld een rond kleed liggen dan kan juist een vierkant of rechthoekige tafel dat net aanvullen.

Foto: OTTO
Onze salontafel

Als tweede tip kan ik je aanraden om voor stevige materialen te kiezen. Zeker als je huisdieren en/of kleine kinderen hebt, wil je niet dat een tafeltje makkelijk om kan vallen als er iemand tegen aan stoot. En je wil wel dat je koffie of glas wijn op een stabiele ondergrond staat. Goedkoop is vaak duurkoop, want je kan best een salontafeltje bij de budgetwinkel kopen voor 15 euro, maar dan weet je dat je er niet al teveel van moet verwachten.

Foto: OTTO

De derde tip die ik je mee wil geven is, dat het handig is om minimaal 1 salontafel op een vaste plek te zetten, en daarbij 1 of meerdere bijzettafels of krukjes combineert. Zodat je flexibel bent en dat tafeltje neer kan zetten bij de plek waar jij op dat moment zit, en bij bezoek ook net even een extra plekje creëert. De goudkleurige Tafel op de foto hierboven is een prachtige blikvanger als vaste tafel, en daarbij kun je een houten of betonnen tafeltje combineren.

Foto: Otto

Die zijn wat kleiner van formaat en handig voor naast je bank of stoel. Naturel tinten maar ook zwart doen het eigenlijk altijd goed in elk interieur. En de tafeltjes van de foto’s in mijn blog zijn allemaal heel goed geprijsd, leuk om eens wat te kunnen variëren in je huis. Door een mooie rustige salontafel te kiezen, kun je die weer leuk decoreren met bijvoorbeeld een statement vaas of kandelaar.

Bijzettafels bij onszelf thuis

De tafels in dit blog die van OTTO zijn kun je terugvinden via hun website , ik zou het leuk vinden als ik je op een idee heb gebracht met dit blog, en dat je wat aan de tips hebt!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.