Home Wooninspiratie 5 voordelen van een bezoek aan Morelisse in Amersfoort.

5 voordelen van een bezoek aan Morelisse in Amersfoort.

written by Lauraverschuur 23 mei 2019
beoplay a9 bang en olufsen bij morelisse

Wij wonen zelf al 21 jaar in Soest, tegen Amersfoort aan. En toch was het vorige week de eerste keer dat ik bij Morelisse in Amersfoort kwam. Eigenlijk ben ik zelden in een winkel of showroom geweest voor beeld en geluidsapparatuur, gewoon omdat ik de overtuiging had dat ik daar toch niks mee had. Toen mijn man en ik gingen samenwonen en hij twee gigantische, oerlelijke bruine geluidsboxen meenam uit zijn studentenhuis, kon ik de meerwaarde er absoluut niet van inzien. Ik zag alleen maar grote, langwerpige, bruin fineer boxen. Lelijker dan lelijk. Na enige tijd werden deze gelukkig vervangen door iets minder aanwezige boxen , maar nog steeds een doorn in mijn oog. Heel bijzonder is het dus, dat ik na een bezoek aan Morelisse vorige week compleet ben omgeslagen. Enthousiast kwam ik thuis met de volgende indrukken, die ik graag met jullie deel.

Prachtig historisch pand.

Amersfoort heeft een mooi centrum met een oude binnenstad. Aan een van de grachten ligt het historische pand waar Morelisse sinds 2018 in is gevestigd. Daarvoor hebben ze 86 jaar in een ander pand gezeten, waar het (familie)bedrijf is gestart als lampenwinkel. Zodra je de winkel binnenstapt, lijkt het alsof je bij Ramon en Anneke thuis bent. Een gezellige sfeer met mooie oude details in de kamers, gecombineerd met de modernste en nieuwste apparatuur.

morelisse in amersfoort
Het pand van Morelisse in Amersfoort

Hartelijke ontvangst door de enthousiaste eigenaren.

Op uitnodiging van de eigenaren Ramon en Anneke ben ik vorige week langsgeweest, voor een rondleiding en lunch in deze prachtige winkel. Allereerst een lekkere cappucino en een inleidend praatje met nog 4 andere bloggers/instagrammers, waarna we een uitleg kregen van Ramon over het ontstaan van Morelisse en de verhuizing van vorig jaar. Ramon had dit pand namelijk al langer op het oog, en trok de stoute schoenen aan toen de toenmalige eigenaren aangaven te willen stoppen met hun eigen zaak. Vrij snel was het allemaal rond en konden ze plannen gaan uitwerken voor de nieuwe indeling en inrichting. Geen standaard winkel met honderden knipperende tv’s en geluidsboxen die aan staan, maar een relaxte sfeer en indeling die je thuis ook graag zou willen zien.

morelisse interieur in amersfoort
prachtig design vind je er ook
pols potten bij morelisse
interieuraccessoires van Pols Potten

Combinatie van beeld, geluid én interieur.

De basis van de winkel is natuurlijk de collectie van beeld en geluid. Merken als Bang & Olufsen, Loewe, Samsung en Sonos staan hier in alle ruimtes verspreid, in diverse stijlen. Maar het verrassende én leuke van deze winkel vind ik dat ze het combineren met mooie interieurmerken als Ay Illuminate, Petit Friture en Pols Potten. Merken die ik als interieurblogger en fanaat natuurlijk wel kende, maar nu als sterke sidekick van het audiovisuele assortiment op een andere manier kon zien. Want hoe mooi zijn de glazen (kapstok)knoppen hierboven op de foto, met daaraan de prachtige koptelefoons van Bang & Olufsen bijvoorbeeld? Zo versterken beide ontwerpen en merken elkaar. Dat is naar mijn idee de kracht van Morelisse, waar de interesses en kennis van Ramon en Anneke samen komen.

bang & olufsen bij morelisse
De combinatie van geluid en interieur, zoals de Bang & Olufsen beosound Edge aan de muur, en de lampen van Ay Illuminate erachter.

Niets is onmogelijk.

Dat klinkt wat overdreven, maar na de uitleg en demonstraties van Ramon ben ik erachter gekomen dat zij heel erg met de klant meedenken. Omdat zij verder denken dan alleen “een televisie” of “een geluidsbox” verkopen. Door te vragen naar de ruimte, maar ook naar de gewoonten van de klant, vormen zij een beeld van de situatie waar het neergezet en gebruikt gaat worden. Is uitmuntende kwaliteit het allerbelangrijkste, of is een stukje gebruiksgemak belangrijker? Mag het heel aanwezig zijn in de ruimte, of liever wat minder opvallend? De ontwerpen die voor mij echt eruit sprongen waren toch wel de Bang & Olufsen Beosound Edge , de Beosound Shape en de Beoplay A9

beoplay a9 bang en olufsen bij morelisse
Bang & Olufsen Beoplay A9 in limited edition , brons met houten pootjes.
bang & olufsen beosound shape bij morelisse
Bang & Olufsen Beosound shape

Eigen technische dienst met ongekende service.

Waar het grote ketens en bedrijven vaak aan ontbreekt, is een stukje service. Bij Morelisse is dat juist een heel belangrijk stuk van het bedrijf. Een eigen technische dienst, die bij aflevering het product komt installeren, en zorgt dat alles functioneert zoals de klant dat graag ziet. Geen zorgen over wifi, wachtwoorden, aansluitingen etc. Als de werknemers van Morelisse vertrekken, werkt alles zoals het hoort en begrijpt de klant ook hoe het werkt. Dat is voor heel veel mensen echt een onbekend terrein, met al die ingewikkelde en uitgebreide mogelijkheden tegenwoordig. Wij vonden dat echt wel een enorm pluspunt voor deze branche.

Na de uitleg en rondleiding werd er een heerlijke lunch voor ons klaar gezet, met als bijzonder detail dat alles van lokale ondernemers kwam. Brood, koffie, taart, kaas, soep, alles kwam van Het Lokaal in Amersfoort. We werden echt in de watten gelegd en konden gezellig even kletsen met elkaar en natuurlijk met Anneke en Ramon, die overigens bijgestaan worden door 5 personeelsleden.

bang & olufsen beosound bij morelisse
Bang & Olufsen Beosound 1 en 2
beosound shape bij morelisse
Bang & Olufsen Beosound Shape aan de muur
design lamp bij morelisse
design lamp van Petite Friture

Na de lunch hebben we nog wat foto’s kunnen maken en een rondje gelopen door het pand. Telkens vallen je weer andere dingen op. Bij het afscheid kregen we een leuke goodiebag mee met wat lokale lekkernijen en ook nog een prachtige Beoplay M3 luidspreker van Bang & Olufsen. Zo konden we thuis ervaren hoe fijn deze draadloze luidspreker klinkt. Ik heb genoten van het enthousiasme en de kennis van Ramon en Anneke, en ben zelfs een beetje verliefd geworden op de prachtige design speakers van Bang & Olufsen….wie had dat ooit gedacht…..

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.