Home Wooninspiratie De kracht van K’willeminhuis

De kracht van K’willeminhuis

written by Lauraverschuur 14 november 2022

Al vanaf het prille begin ben ik fan van èn betrokken bij K’willeminhuis. Een aantal jaar geleden stonden de eerste ontwerpen bij de kapper waar ik altijd kom, in Soest waar het allemaal begonnen is. Toen ben ik in contact gekomen met Esther, die de ontwerpen maakte samen met haar vader Willem.

De etagere

Een aantal jaar heb ik foto’s gemaakt voor K’willeminhuis, bij mijzelf of bij Esther thuis. Ook regelmatig nieuwe ontwerpen als eerste in huis gehad en mogen fotograferen.

Het verhaal over het ontstaan van K’willeminhuis zullen de meesten wel kennen, maar voor degenen die dat nog niet weten, volgt hier een korte versie. Esther haar vader, Willem, was na een herseninfarct begonnen met het maken van wat ontwerpen van restmetaal, in zijn eigen schuur. Bijgestaan door Esther kwamen hier meerdere mooie ontwerpen uit voort, en K’willeminhuis was geboren. Esther ontwierp en Willem maakte de woonitems . Toen het steeds meer werd, hebben ze BVS Sociaal Metaal gevraagd om te helpen. Hieruit is een mooie samenwerking ontstaan, die uiteindelijk in 2022 heeft geleid tot de overname van K’willeminhuis door Jolanda van BVS Sociaal Metaal.

De schuiftafel
Diverse kandelaars

BVS Sociaal Metaal is opgericht door Jolanda, in haar wens om sociaal en duurzaam te ondernemen. Omdat voor veel mensen meedoen aan het arbeidsproces niet vanzelfsprekend is, wilde het bedrijf daar een bijdrage aan leveren door juist die mensen op te leiden en te begeleiden. Bij BVS krijgen ze de kans om te doen waar ze goed in zijn en ook nieuwe dingen te leren. Hier draagt het maken van de K’willeminhuis objecten dus aan bij. Stuk voor stuk zijn ze trots op hun werk en blij met het werk!

BVS heeft dus nu alle werkzaamheden overgenomen en door Jolanda wordt nu de collectie aangevuld met nieuwe ontwerpen èn nieuwe kleuren! De basiskleuren zullen altijd blijven, maar voor de kleurliefhebbers zijn er nu 4 sprekende kleuren toegevoegd. Zachtroze, fuchsiaroze, kobaltblauw en geel vullen de collectie aan. Prachtig in een kleurrijk huis, maar ook mooi als accent in een scandinavische of japandi woonstijl.

De minitafel in zachtroze
De bijzetter in kobaltblauw.
De Boom

Tegen de kerstdagen komt in veel huizen De Boom weer in de huiskamer, het ontwerp waar K’willeminhuis ooit mee begon! Geweldig om zonder decoratie neer te zetten maar natuurlijk ook prachtig op heel veel manieren te decoreren.

Binnenkort presenteert Jolanda het nieuwste ontwerp op het Noww event, ik ben echt heel benieuwd! Volgens mij kunnen we ook volgend jaar vast wel nieuwe ontwerpen van Jolanda verwachten, of misschien worden er nog wel kleuren aan het assortiment toegevoegd. Heel veel mensen hebben intussen wel minimaal 1 item van K’willeminhuis staan, ik heb het zelf ook regelmatig als kado gegeven. Voor iedereen zit er wel wat bij qua smaak en stijl. Mijn persoonlijke favoriet zijn de salontafel en de leuke bijzettafeltjes!

De kleine boom
De wandkandelaar
De minitafel

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.