Home planten en tuin Een bijzondere moederdag

Een bijzondere moederdag

written by Lauraverschuur 3 mei 2020

In de 19 jaar dat ik nu moeder ben (oh wat klinkt dat oud), heb ik de nodige zelfgemaakte kunstwerken van mijn dochters gekregen, waarvan sommigen zelfs nog op zolder liggen. Het hoort erbij, en natuurlijk is het leuk als je daarnaast als moeder ook nog verwend wordt met een leuk kadootje of een verzorgd ontbijtje. Niet op bed, ik hou niet van kruimels in mijn bed !

Dit jaar is moederdag voor heel veel mensen anders, vanwege de social distancing kunnen moeders/ouders vaak niet bezocht worden. Maar gelukkig is tegenwoordig heel veel mogelijk met facetime en online een leuk kado of bloemetje laten bezorgen. Ik kreeg van RVG een geweldige Happy Mom blogbox, die ik aan jullie zal laten zien, zodat je wat leuke ideetjes voor moederdag op kunt doen!

Voor in de tuin

Van het mooie merk Capi europe zaten er 2 items in de box, in de kleur antraciet. Prachtig bij onze pas geverfde schutting. Het ene is een bijenhotel , waarmee je de solitaire bij beschermt en helpt voortplanten. Het andere is een vogelvoederhuisje. Het voederhuisje hangt bij ons aan de schutting, en het bijenhotel krijgt een plekje onder de veranda, die moet op een plek hangen waar geen regen komt. Ze zijn er in diverse kleuren. Een moderne en stijlvolle variant op de (ouderwetse) houten vogelhuisjes, ik vind ze lekker stylish en strak.

Opruimtijd

In deze bizarre tijd zijn we massaal aan het klussen èn opruimen geslagen. Logisch ook, want we zijn bijna allemaal verplicht veel meer thuis, dus dat opruimen is een goeie afleiding. In de box zaten 2 mooie ecru manden van Curver uit de jute lijn. Gemaakt van 100% recycled kunststof maar met een natuurlijke geweven uitstraling. De grootste werd in gebruik genomen voor de playstation/wii accessoires die hier rondslingerden, en de kleinere voor knutselspullen. Ze zijn oa verkrijgbaar bij Bol.com en Kwantum.

Iconen

Welke moeder wordt er nou niet blij van een mooi sieraad, ik zelf dus ook! Wat was het dan ook super om een doosje van Jèh Jewels in de box te vinden, met daarin 2 kettingen en 3 bedels uit de Icons serie. De betekenis van de icons passen heel goed bij moederdag, maar zeker ook bij deze bijzondere tijd . Een beschermengel, een hartje en een “spiral of life” zaten in het doosje, die je zelf kunt combineren met een van de twee kettingen. “De icons zijn speciaal voor iedereen die een beetje liefde en aandacht verdient”, volgens moeder en dochter die deze sieraden ontwerpen , en daar kan ik me helemaal in vinden!

Zomerpaviljoen

Dat klinkt goed he, het is de naam van het derde deel uit de Azul spellenreeks. Ik kende het spel nog niet, ook de twee eerdere versies niet. Wij zijn allevier gek op bordspellen, dus deze hebben we direkt uitgeprobeerd. En jahoor, een lichte verslaving is ontstaan ! Het is wel een spel dat niet voor hele jonge kinderen geschikt is, maar onze meiden van 15 en 19 vinden het super, net als wijzelf. Het duurt ongeveer 45 minuten per spel, dat is prima. Wij zijn echt heel blij ermee, en gaan zeker kijken naar de eerdere versies of uitbreidingen.

Foto herinneringen

Als laatste zat er een prachtig Fotobewerkingsprogramma in de box, waar ik heel blij van wordt. Hiermee maak je van je foto’s mooie slideshows , zodat je op een leuke manier je foto’s aan iedereen kan laten zien. En daar hebben we nu mooi tijd voor, om die vakantiefoto’s van afgelopen jaren voor te gebruiken, of de foto’s met alle knutsel,-klus en verbouwings resultaten. En hopelijk ook weer van een mooie vakantie zodra we deze corona tijd achter ons hebben gelaten.

Ik hoop dat ik je op wat ideetjes heb gebracht, voor een mooi moederdag kado voor jezelf of je eigen moeder/schoonmoeder.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.