Home Wooninspiratie Een nieuwe pvc vloer

Een nieuwe pvc vloer

written by Lauraverschuur 22 februari 2021

Ben je ook op zoek naar een nieuwe vloer? Dan kan dit blog je daarbij helpen om wat meer te weten te komen over pvc-vloeren. Ik vertel over onze keuzes en ervaringen.

Wij hebben 8 jaar geleden de benedenverdieping verbouwd en daarbij ook een nieuwe vloer neergelegd. Een laminaatvloer van VT wonen, egaal lichtgrijs. Al vrij snel kwamen er kieren in de vloer, en als we iets lieten vallen zat er een lelijke deuk of zelfs gat in.

De oude laminaatvloer

Op mijn foto’s op instagram leek het meestal een mooie strakke vloer, maar dat kwam door het licht of mijn bewerking. In het echt was het niet zo strak. Na 8 jaar waren we het zat en zijn we ons gaan verdiepen in de mogelijkheden voor een nieuwe vloer. Hiervoor ben ik bij Thuisin Soest geweest. Bij deze firma komen wij al jaren, en sinds een aantal jaar zijn ze aangesloten bij de landelijke Thuisin winkels. Wij hebben er onze raambekleding een aantal keer laten maken, en ook verf komt daar vandaan. Nu gingen we er heen voor een nieuwe vloer, we hadden al besloten dat we voor pvc zouden gaan. Dit omdat het super stevig materiaal is en makkelijk in onderhoud.

Grote stalen met pvc vloerdelen
Deze 3 stalen van Coretec nam ik mee

Ik mocht zoveel stalen meenemen als ik wilde, om ze thuis in onze woonkamer te bekijken. Uit de vele stalen koos ik er 3 uit van Coretec die ik het mooiste vond. Twee ervan kunnen zowel recht als visgraat gelegd worden en eentje alleen recht. Dat is ook nog iets waar je je keuze dus op af moet stemmen. Eenmaal thuis gekomen hebben we de stalen op verschillende plekken en bij verschillende meubels neergelegd. Zo kun je goed zien wat het voor je inrichting doet.

De drie stalen die we uitprobeerden
De vloer ziet er exact zo uit als in de folder.

De stalen waren alledrie vrij licht, maar totaal verschillend. Een wat warmer en bruiner, de andere wat grijzer. Wij kozen de lichtste , op de foto rechts. Het is de kleur Sand van de Coretec Naturals collectie. Gelukkig waren we het gelijk eens over de keuze, dus konden we de afspraak gaan maken om het huis op te laten meten. Er moest ook gekeken worden naar het verschil in hoogte, ons jaren 30 huis heeft namelijk 2 verschillende soorten vloeren. In het oude gedeelte van het huis ligt een houten ondervloer, en in de aanbouw ligt beton. Binnen een paar weken kwamen ze meten en zagen ze gelukkig geen problemen voor het mooi egaal leggen van de vloer.

De oude laminaatvloer gaat eruit!

Begin februari was het zover, we hadden zelf de plinten verwijderd en de muren bijgewerkt, zodat het helemaal netjes was voordat de nieuwe vloer en plinten erop kwamen. De mannen van Thuisin hebben oude vloer netjes verwijderd, zodat deze weer hergebruikt kon gaan worden in de studentenkamer van onze oudste. Daarna hebben ze met platen het hoogteverschil kunnen overbruggen waardoor de nieuwe vloer mooi egaal gelegd kon worden.

De nieuwe vloer!

In 2 dagen was de vloer gelegd, en daarna moesten alleen de plinten nog afgemaakt worden. Tegen de muur hebben we witte plinten van 9 cm gekozen, en op de plekken waar dat nodig was liggen plakplinten. Bijvoorbeeld rond de deurpost en de radiator. Die derde dag konden we dus ook alweer de meubels terugplaatsen, fijn hoe snel het allemaal gedaan is. We hadden ontzettend aardige en ervaren mannen van Thuisin , die allebei ontzettend veel jaren ervaring hebben in het leggen van vloeren. In ons huis is lang niet alles recht , maar geen enkel hoekje was een probleem voor ze.

Het resultaat, een mooie lichte vloer die er superstrak bij ligt
De vloer in de keuken

De vloer is stroever en voelt warmer aan dan onze oude vloer, wat twee hele grote pluspunten zijn. Wij hebben geen vloerverwarming, maar kunnen nu op onze sokken lopen zonder koude voeten te krijgen. Door de hout structuur en het gemeleerde uiterlijk van de vloer zie je er ook minder op , wat ook mooi meegenomen is. Nu pas besef ik hoe besmettelijk onze oude vloer was. De kleur is mooi licht en toch warm van uitstraling.

Ook zonder kleed een mooie warme uitstraling.

De vloer ligt nu ruim 3 weken, en ik kan echt vol overtuiging zeggen dat we er onzettend blij mee zijn! Het hele proces is zo fijn en soepel verlopen, en het resultaat is nog mooier dan we hadden verwacht. Ik kan dan ook geen enkel minpuntje of nadeel noemen, maar de voordelen zijn overduidelijk. Een prachtige strakke vloer, naadloos, comfortabel met blote voeten of sokken, en makkelijk in onderhoud. Vroeger dweilde ik 2-3 keer per week, nu is 1 x per week genoeg. Wat ons ook opviel is dat het minder geluid maakt als je met schoenen aan loopt, ook fijn!

Wij hadden de mazzel dat we voor de tweede lockdown al de vloer uitgezocht hadden, en gelukkig mogen de Thuisin winkels ook nu weer op afspraak bezocht worden. Wil je nog wat weten, mag je altijd je vraag hier achter laten. Prijzen etc kun je beter even bij de mensen van Thuisin opvragen.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.