Home Wooninspiratie Een warm bad…..

Een warm bad…..

written by Lauraverschuur 10 december 2020

Anders dan de titel van het blog doet vermoeden, hebben wij na 22 jaar géén bad meer ! Maar sinds de verbouwing voelt de hele badkamer zo anders aan, werkelijk een “warm bad” als je opstaat ‘s ochtends. Sinds de zomer hebben we deze nieuwe badkamer met meubels en apparatuur van de Duravit Happy D2 Plus serie, en in dit blog ga ik het eindresultaat laten zien en ook wat meer op de details in.

Wastafelmeubel, spiegel en kraan van Duravit

Laten we bij de basis beginnen, de vloerverwarming! Echt een heel groot pluspunt, want in dit jaren 30 huis was het echt vaak rond het vriespunt in onze oude badkamer. Voor de vloeren en de wanden kozen we betonlook tegels in 60×60, deze kochten we bij Tegelstudio Nijkerk. Voor de vloer een antraciet tegel, en van dezelfde lijn een iets lichtere tegel voor de muren.

Toilet Duravit, tegels tegelstudio Nijkerk

Voor het sanitair en de meubels kozen we de lijn Happy D.2 Plus met de mooie afgeronde vormen. Het wastafelmeubel kun je in allerlei kleuren en combinaties samenstellen, wij gingen voor een witte basis en een houtafwerking voor het blad. In de twee lades kunnen we heel veel dagelijkse spullen kwijt.

Wastafel, kraan en spiegel van Duravit Happy D.2 Plus
Spiegel Duravit Happy D.2 Plus

De grote ronde spiegel heeft verlichting in de rand en verwarming in het middengedeelte. De lichtsterkte is traploos dimbaar via een knopje aan de onderkant. En ook de kraan komt uit dezelfde serie, wij kozen voor alles in chroom.

Binnenkant hoge wandkast. Foto: Duravit
Hoge wandkast Duravit

Achter het muurtje is het douchegedeelte. Wij kozen voor een regendouche en een handdouche. In eerste instantie omdat ik zelf vond dat je onder een regendouche niet goed je haar kan wassen en uitspoelen, omdat de straal hiervoor niet sterk genoeg zou zijn. En mijn man wilde perse een regendouche. Ik zal heel eerlijk zijn, dat had ik dus echt fout ingeschat! Vanaf het eerste moment is de regendouche bij ons alle vier favoriet, en het haren wassen is geen probleem, ook niet bij de meiden met hun lange haar. Maar goed, een handdouche is altijd makkelijk om erbij te hebben, om even je voeten af te spoelen bijvoorbeeld, of voor het schoonmaakwerk.

Handdouche en regendouche Duravit

In het muurtje hebben we een nis laten maken, zodat we daar de flessen shampoo etc kunnen zetten die we dagelijks gebruiken. De rest van de produkten heb ik in een metalen opbergbak in een hoek van het douchegedeelte staan. Omdat onze badkamer allemaal lastige hoeken en ramen heeft, hadden we niet heel veel mogelijkheden qua indeling. Onder het raam naast de dakkapel hebben we een soort zitje laten maken.

Hoekje naast de dakkapel

Het hangende toilet is ook van de Happy D.2 Plus serie.

Naast het toilet hebben we een designradiator hangen, met voldoende ruimte voor de handdoeken. Deze kozen we in een antraciet kleur met een klein glittertje erin. En voor de ramen hebben we nu antraciet Luxaflex hangen met hetzelfde glittertje erin, dat kwam toevallig zo uit. De Luxaflex is opgemeten en geplaatst door Kolkman wonen .

Luxaflex van Kolkman wonen en designradiator in dezelde antraciet kleur.

Zoals je misschien al opgemerkt had, hebben we geen douchewand of deur. Dit was oorspronkelijk wel de bedoeling, maar omdat deze op maat gemaakt moest worden, zou dit pas gebeuren als de badkamer af was. Dit was echter bizar duur, en we zijn tot de conclusie gekomen dat we prima zonder kunnen. We zijn nu niet beperkt door een glazen wand, het enige is dat we na het douchen wat meer vloeroppervlak moeten aanvegen ipv een glazen wand schoonmaken. Qua werk en tijd zal dat in de praktijk niet uitmaken.

Het laatste detail van de badkamer is pasgeleden toegevoegd, en dat is de handige “wasstraat” van Buttler. Een mooie metalen witte (of zwarte) wc-rolhouder met een uitsparing voor een flesje toiletpapier spray, en een plankje voor bijvoorbeeld je telefoon. Heel handig, we nemen toch vaak onze telefoon mee naar het toilet, en hier ligt ie veilig!

“Wasstraat” van Buttler

Goed, volgens mij heb ik nu alles wel zo’n beetje besproken, de accessoires in de badkamer komen “overal en nergens” vandaan, zoals een zeegras wasmand en mat. Ik hoop dat hiermee de meeste vragen zijn beantwoord, mocht je nog meer willen weten dan kun je een reactie op het blog of mijn instagram achterlaten.

Nog een klein primeurtje, want ons toilet beneden hebben we ook gelijk verbouwd , met hetzelfde toilet en dezelfde tegels. Nog niet eerder te zien op instagram, ons kleinste kamertje .

Toilet Duravit

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Lara Haas 12 april 2021 at 20:41

Wat een leuke blog Laura, bedankt voor de inspiratie. Ik ben echt wel een beetje jaloers op zo’n mooie badkamer. We hebben plannen om onze badkamer te gaan verbouwen maar weten nog niet goed hoe. Helaas heb ik niet zo’n handige man, die de badkamer kan verbouwen. Het budget is voor ons is nu beperkt en sparen we nog even door. Ik ben wel geïnspireerd geraakt door je blog. Zelf ben ik een echte fan van een ligbad en die zou ik dan ook echt graag willen in een nieuwe badkamer. Ik heb een tijdelijke tussenoplossing gevonden voor mijn ligbad. Ik heb een opvouwbaar ligbad gekocht en dat werkt ook echt geweldig, misschien een leuke aanvulling in jullie badkamer. Ik gebruik hem in de winter in de badkamer en zomers buiten en dat is echt heerlijk. Tip, Voor alle moeders zonder handige mannen die toch een ligbad willen hebben. Zo kun je toch wegdromen in je eigen bad totdat je de badkamer van je dromen gaat realiseren 🙂
Geniet van jullie mooie plekje, groetjes Lara.

Reply
Lauraverschuur 12 april 2021 at 20:49

Wat leuk om te horen Lara, en zo’n opblaasbad heb ik inderdaad al over na zitten te denken. Mijn jongste dochter wil graag in bad, ik ga er eens naar kijken!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.