Home design Hollands design

Hollands design

written by Lauraverschuur 4 juni 2020

In de loop der jaren is mijn voorkeur voor eenvoud, minimalisme en neutrale kleuren ontstaan. Het voelt goed en past bij mij. Ik wil geprikkeld worden door een ontwerp, een aparte vorm of een structuur. Liefst wit, zwart of naturel, en geen tierlantijnen. Meet Ignore Amsterdam! Deze Amsterdamse design studio ontwerpt en maakt prachtige minimalistische meubels en accessoires. Opgericht door Julien van Hassel, presenteerden ze hun eerste collectie in augustus 2019. Alle meubels en accessoires zijn ontworpen in Nederland en worden voor 90% ook geproduceerd in Nederland.

Foto: Ignore Amsterdam

De eerste collectie werd in augustus 2019 gelanceerd op o.a. het ShowUp Event en bestaat uit de volgende items;

Look. Een vierkante en een ronde spiegel, in een gepoedercoate standaard. Je kunt hem zowel ophangen als neerzetten. Hoe je hem ook wil gebruiken, op beide manieren lijkt de spiegel los te komen van de muur, wat extra diepte geeft. Design van Marc Th. van der Voorn.

Look round

Dance. Een bijzettafel met 2 “benen”, van gepoedercoat staal. Net als de standaard van de spiegel in 3 kleuren verkrijgbaar. Ook ontworpen door Marc Th. van der Voorn.

Foto: Ignore Amsterdam

Show. Vazen die de bloemen nog mooier laten zijn. Of eigenlijk, vazen die zelf zo mooi zijn dat ze weinig meer nodig hebben. In zwart of wit , geribbeld , en naar keuze met houten of marmeren onderkant. Design van Julien van Hassel. Ik koos de witte met een zwarte marmeren onderkant. De onderkant is los van de rest van de vaas, wat de mogelijkheid geeft deze onderling uit te wisselen mocht je meerdere vazen hebben.

Foto: Ignore Amsterdam

De spiegel staat bij mij op een houten plank aan de muur, wat eerst een vrij kaal en donker hoekje was. Door de spiegel er neer te zetten lijkt het ineens ruimer, vriendelijker en lichter. Het licht van de kaarsen die ernaast staan weerkaatst zo mooi in de spiegel.

Het gepoedercoate staal van de spiegel en het tafeltje is in wit, zwart en bruinrood te krijgen, alledrie mooi mat. Wat mij vooral in de ontwerpen aanspreekt, is het feit dat ze solitair al prachtig zijn. Ze hebben van zichzelf al een aanwezigheid die opvalt door eenvoud.

Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb kunnen maken naar dit merk, en dat je een kijkje neemt op de website van Ignore of op hun Instagram.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.