Home Interieurstyling Oh dennenboom …

Oh dennenboom …

written by Lauraverschuur 20 november 2017

Hoewel de titel anders doet vermoeden, heb ik heel weinig met kerstmis . Ik vind de wintermaanden over het algemeen al deprimerend, donker en druk, en van mij mag het heel snel januari worden. Ook de overdadige kerstversiering veroorzaakt bij mij alleen maar onrust. Felle kleuren , glitter en kitsche decoratie is niet aan mij besteed.

Maar goed, ik zoek mijn december decoratie dan ook in een andere hoek. Er is genoeg te vinden, als je een wat ingetogenere , sobere stijl wil net als ik.

Voor dit blog heb ik mijn favorieten bij elkaar gezocht. Het pinus boompje heb ik met veel geklieder van zn aarde en zand ontdaan. Oneindig uitspoelen in een emmer water, maar dan heb je ook wat. Lekker minimalistisch in een hoge vaas met water, en je hebt er heel lang plezier van. Via Instagram kwam ik deze prachtige handgemaakte houten boompjes van Forge creative tegen. Sinds 2013 maken de 2 designer/makers Josh en Oliver allerlei meubels en accessoires die ze zelf ontwerpen. De basis is hout, soms gecombineerd met andere materialen als glas, staal en marmer.

Ik bestelde een selectie van 5 boompjes. Ze zijn per stuk of per set van 5 of 10 te bestellen. Je kan zelfs een voorkeur aangeven voor de gewenste vormen . Ze zijn prachtig, juist de variatie in vorm, kleur en grootte maakt dit een bijzonder en stijlvol plaatje. En deze blijven hier zeker gewoon staan ook na de kerst.

In de afgelopen tijd heb ik ontdekt dat ik “iets” met bomen heb. Hieronder een impressie van de bomen in ons huis, met een duidelijke voorkeur voor minimalistisch.

De “kerstboom” van More than canvas. Afgedrukt op glad canvas. Er zijn vele varianten op kerstboomposters, en deze is extra mooi op het canvas.

De boom van Kwilleminhuis, gemaakt van restmetaal, zwarte coating. Dit is de mini boom van 80cm ongeveer. Hij is er ook in large (1.62) en een echte mini voor bijv je sieraden, van 25 cm hoog. De middelste en de grote boom zijn in verschillende kleuren te krijgen. In het kerstnummer van VT wonen 2016 stond de grote boom prachtig in een reportage !

De gouden kerstboomposter van Designjungle. In 2 kleuren verkrijgbaar, een mooie groene tint en in de kleur van het jaar, heartwood.

Als laatste wil ik deze mooie simpele keramieken boompjes laten zien. De beroemde Kähler Avvento kandelaars in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar . Kleine kaarsjes erin , mooie decoratie op de kersttafel! Hier gecombineerd met een piepklein boompje van Sostrene Grene en de box met kaarsen van Boho exclusive. Wit met goud, simpel maar zo feestelijk.

Deze accessoires zijn allemaal niet heel erg overdadig en kerstig, en daardoor zo leuk om ook op andere manieren in andere seizoenen te stylen. Uiteraard komt er hier ook een echte kerstboom in huis, en die laat ik helemaal vrij decoreren door mijn man en 2 dochters. Dat is voor hun het ultieme kerstgevoel, en daar kan ik niks tegenin brengen!

Zoals beloofd vandaag ook de winnaars van de kwilleminhuis giveaway! De namen die geloot zijn krijgen een pakketje kerstkaarten thuisgestuurd met 1 van de 3 objecten. Welke eenieder krijgt is een verrassing! De gelukkigen zijn: THUISBIJMAR, MALOUSCHEPERBOER EN MATTYWATERREUS ! Gefeliciteerd ! Dank jullie wel voor het massale meedoen!

Liefs Laura

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Charo 7 december 2017 at 17:01

Hi Laura,
Wat een mooie blog! De fotos! En ook nog leuk geschreven. Grappige boompjes en prachtige interieur! Ken je Sukhi toevallig al? Groetjes, Charo van Sukhi | http://www.sukhi.nl

Reply
Lauraverschuur 7 december 2017 at 20:40

Dankjewel, ik hou van mooie handgemaakte accessoires voor in huis! Met een verhaal ! Sukhi ken ik wel van Instagram ja, prachtige kleden!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.