Home Wooninspiratie Slaapkamer make-over

Slaapkamer make-over

written by Lauraverschuur 8 juni 2021

Het afgelopen jaar hebben we behoorlijk wat aangepakt in huis, onze slaapkamer was pasgeleden aan de beurt. Bijna alles hebben we zelf gedaan, en van deze make-over zal ik hier wat laten zien en uitleggen!

Onze slaapkamer is niet voor niets nooit te zien geweest op mijn instagram. De tijd had daar stil gestaan, 22 jaar lang….. een gigantisch contrast met de rest van ons huis.

Als eerste kwam de stucadoor, die onze (structuur) muren glad maakte. Na een paar dagen drogen konden we zelf verder aan de slag. We verfden de muren met kalkverf van Betonlook, in een lichte kleur met de naam Lin Lisse. Hierna hebben we een pvc vloer gelegd over de bestaande laminaatvloer heen.

Nieuwe pvc vloer en muren met kalkverf

Zo was de basis gelegd in mooie neutrale kleuren. Het houtwerk ( kozijnen en deuren) verfden we in mat beigewit. De radiator krijgt binnenkort nog een ombouw, dus daar deden we nu niks mee. Aan beide kanten hebben we ikea pax kasten staan, aan de ene kant met hoogglans blauwe deuren, aan de andere kant hoogglans wit. Daarvoor hebben we nieuwe deuren besteld bij ikea, om er 1 geheel van te maken. En kastknopjes van zarahome.

Onze ikea pax kasten met hoogglans blauwe en witte deuren
Nieuwe ikea deuren en zarahome knopjes erop

En natuurlijk moest er na al die jaren ook een nieuw bed komen, wij kozen voor een boxspring bed van Emma met daarop een Emma fusion matras en de Flip-topper . Deze topper kun je aan beide kanten gebruiken, de ene kant is wat zachter dan de andere en hiermee kun je dus zelf kiezen welk comfort het beste bij jou past.

Het boxspring matras en de flip topper
Een heerlijk bed van 180 x210

De eerste nacht was even wennen, maar al direkt daarna merkten we dat we echt veel beter sliepen , alsof we in een heerlijk hotel lagen, zo luxe en comfortabel. Wat ons vooral opviel was het feit dat we makkelijker kunnen omdraaien, ons oude matras was blijkbaar al behoorlijk ingezakt. We hebben een hoeslaken speciaal voor de topper gekocht, zodat je niet het gehele matras hoeft te bedekken, maar alleen de topper. Ideaal! Intussen was ook het nieuwe plissegordijn binnen, telkens een beetje meer af was het nu.

Het hoofdbord hebben we tijdelijk even weggehaald omdat we met de radiator ombouw aan de slag gaan, deze is makkelijk met 2 schuiven er af te halen en weer op te zetten. Wat handig is om te weten, is dat je bij Emma je matras 100 dagen mag uitproberen, mocht je dan niet tevreden zijn wordt het weer opgehaald en krijg je je geld terug. Wij liggen er nu 5 weken op en zijn er ontzettend blij mee en tevreden over.

Onze slaapkamer is nu een fijne plek geworden die past bij de rest van ons huis. Een relaxte sfeer, rustige kleuren en een super comfortabel bed. Deze week heeft Emma 30% korting op alle bedden, en met de code EMMALAURA krijg je daar nog eens 11% bovenop. Laat deze kans niet lopen als je op zoek bent naar een nieuw bed of matras, deze hoge korting is echt maar tijdelijk. Thank me later !

Misschien vind je dit ook leuk

2 comments

Marie de Jonge 13 augustus 2021 at 15:46

Bedankt voor het delen van jullie slaapkamer make-over! Wij kunnen ook niet wachten tot onze nieuwe boxspring eindelijk geleverd wordt. Inderdaad ideaal dat je nu niet meer het gehele matras hoeft te bedekken!

Reply
Vincent Rondwijk 24 juni 2022 at 14:13

Leuk om hier te lezen over jullie slaapkamer make-over. Wij gaan onze slaapkamer binnenkort ook renoveren wanneer ons nieuwe bed wordt geleverd. Het is inderdaad altijd even wennen de eerste nacht in een nieuwe kamer!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.