Home Wooninspiratie Stel zelf je ideale bank samen

Stel zelf je ideale bank samen

written by Lauraverschuur 19 december 2021

Volgens mij een van de meest lastige en bepalende keuzes voor in huis, een nieuw bankstel. Ook omdat we nu vaker van bank wisselen dan bijvoorbeeld de generaties boven ons. Ik neem je mee in onze keuzes, met wat handige tips waar je op kunt letten!

Voordat we onze keuze gingen maken, hebben we op instagram en pinterest wat ideetjes opgedaan , om alvast een beeld te krijgen van waar we naar op zoek gingen. Daarbij stuitten we onder andere op de mooie banken van Judith van Huizedop, die al meerdere banken bij Room108 vandaan had. Mooie stoere , strakke banken waar wij ook van houden.

Foto: Huizedop op instagram

Dus met dat in onze gedachten hebben we een afspraak gemaakt in de winkel van Room108 om banken te bekijken, uit te proberen en ook te laten verwerken in een 3D beeld van onze huiskamer. De medewerkers van Room108 kunnen namelijk jouw huiskamer op maat intekenen op de computer, en dan de bank van jouw keuze erin plaatsen. Hierdoor krijg je een beter beeld van de werkelijke situatie, wat toch best lastig is om in een showroom voor te stellen.

Voorbeeld van onze woonkamer met bank erin geplaatst.
Een andere mogelijkheid, en ook wat kleuren en accessoires toegevoegd voor een compleet beeld.

We hebben diverse opties doorgenomen, van 2 banken tot 1 grote bank met loungegedeelte. We kwamen tot de conclusie dat we vaker met 2 of 3 personen hier zitten dan met meerdere, en daarom kozen we voor 1 grote bank ipv 2. Wel met een loungegedeelte eraan vast, en nog een losse hocker, zodat je ook allebei lekker met je benen languit kunt liggen. De hocker kun je weg zetten om eventueel nog een extra zitplek te creeëren. Zo ben je flexibel en zit je niet aan 1 opstelling vast. Met gasten zitten we toch vaker aan de eethoek , dus we hebben bij de keuze van onze bank echt voor het dagelijkse gebruik samen gekozen .

In de winkel kozen we deze bank uit, model Christiane .
In de showroom stond hij in deze kleur, wij kozen nog 1 tintje lichter.

Eerst het model gekozen, dat werd model Christiane , en daarna de stoffen bekeken. Daar zijn namelijk heel veel mogelijkheden in, qua stofsoort en kleur. Keuze teruggebracht naar 2, en dan uiteindelijk voor een naturel kleur gegaan. Stofsoort Guard, kleur Naturel 01.

2 keuzes hielden we over. We kozen de gladdere stof.

Verdere keuze was alleen nog de kleur pootjes (zwart), en natuurlijk de plek van het vaste loungegedeelte. Dit ging hem worden ! Echt heel fijn geholpen in de winkel, en uitgebreid alles besproken. De bank zou behandeld worden met bescherming tegen vlekken, omdat we toch een lichte kleur hebben gekozen. De bank werd besteld, en we kregen een geschatte levertijd door.

Eind september was het zover, hij werd geleverd! Kamer leeg geruimd , en door 2 man werd de bank geplaatst. Alles netjes opgeruimd door ze, en ik kon gelijk weer alles gaan inrichten.

De nieuwe bank! Model Christiane
Hier met de hocker erbij. Zo hebben we allebei een heerlijke plek om languit te zitten.

Nu bijna 3 maanden later zijn we nog steeds heel blij met de keuzes die we gemaakt hebben. We zijn echt van ons eigen comfort en dagelijks gebruik uitgegaan. Dat is tenslotte de situatie waar je het meeste plezier van een bank hebt. Mocht je nou een groot gezin hebben of vaak met vrienden op de bank zitten, maak je misschien weer hele andere keuzes. Op de instagram pagina van Room108 kun je eerst eens een kijkje nemen en inspiratie opdoen. Ze hebben prachtige foto’s van de banken in mooie settings. Wat dat betreft is social media een fijne inspiratiebron.

Foto: Room108 instagram
Af en toe een ander kleed of andere accessoires bij onze bank.

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.