Home design Veelzijdige spiegels

Veelzijdige spiegels

written by Lauraverschuur 30 mei 2020

Wat is de aantrekkingskracht van spiegels? Of je kan ook vragen, wat is het nut van spiegels? De meeste mensen hebben sowieso een spiegel in de badkamer, functioneel , met name voor de persoonlijke verzorging. Verder nog een spiegel in de slaapkamer, om je kleding etc te kunnen checken.

Maar spiegels worden ook steeds meer als decoratie of kunstobject gebruikt in het interieur. Want spiegels vergroten optisch de ruimte, laten je blik verder kijken dan de ruimte zelf.

Op instagram zie je steeds vaker mooie designs voorbijkomen in spiegels, zoals bij Usi Maison . Zij verkopen spiegels van diverse merken, waaronder deze ronde spiegels met een bolling. De Convex Gold serie is ontworpen door de designers van Deknudt Mirrors. Zij hebben een groot team met designers die samen de meest prachtige collectie spiegels ontwerpen. De convexe spiegels worden ook wel “butler” spiegels genoemd. Op het spiegeloppervlak zijn kleine zwarte stipjes gemaakt, waardoor het een wat vintage uitstraling krijgt.

De randen zijn zwart met een gouden finish, en de spiegel is bij Usi Maison in 2 formaten te krijgen. Je kunt zelf een mooie combinatie maken van 2 of meerdere spiegels, maar ook een enkele kan heel goed!

Foto: Usi Maison

Ik koos voor een medium en een small formaat spiegel, en hing ze schuin naast elkaar. Door de bolling krijg je een subtiele blik naar de rest van de kamer, heel anders dan wanneer je via een “normale” spiegel kijkt. Dat is wat mij betreft ook de kracht van deze decoratieve spiegels. Het zijn twee kunstwerkjes aan de muur! Ze kunnen net dat beetje extra geven aan je muur, en door het formaat passen ze overal wel.

Ik denk dat deze spiegels ook geweldig combineren met een artwall. Gewoon als afwisseling tussen mooie prints , voor een eclectisch geheel. Misschien dat ik ze binnenkort op onze art wall ga hangen. De spiegels zijn niet zwaar en daardoor vrij makkelijk op te hangen met bijvoorbeeld Tesa haakjes, waardoor je nog eens kan afwisselen. Ik vind dat ideaal, zo heb je regelmatig een ander sfeertje zonder dat je weer hoeft te boren etc.

Misschien vind je dit ook leuk

3 comments

Jan 30 mei 2020 at 17:43

Prachtige spiegels Laura! Staan heel mooi in je huis.

Reply
Adele 30 mei 2020 at 18:11

Lovely mirrors an great photos!

Reply
Vincent Rondwijk 10 juni 2020 at 11:57

Ik vind meerdere kleine spiegels naast elkaar ook erg mooi staan. Zelf heb ik een grote vierkante spiegel in mijn hal staan, maar zou er eigenlijk een ander formaat voor in de plaats willen nemen. Ik ga kijken of ik mijn huidige spiegel op mijn gewenste maat kan laten maken.

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.