Home Wooninspiratie Welke haard past bij jou?

Welke haard past bij jou?

written by Lauraverschuur 25 april 2019

Een week of 2 geleden was ik bij Kalfire in hun Experience Center waar ze heel veel modellen haarden hebben staan in diverse stijlkamers. Ze hadden mij benaderd om wat styling rond de haarden te doen in mijn stijl, en deze dan te fotograferen .

Waarom een haard zo fijn is!

Omdat je hier in Nederland nou eenmaal van de ene op de andere dag zulk wisselend weer kunt hebben, is het weer typisch dat ik dit blog schrijf terwijl het 25 graden is. Bijna eind april, 25 graden en dit blog gaat over haarden! Maar voor komend weekend weer een killere 13 graden voorspeld en regen, typisch Hollands weer , dus tegen die tijd kun je best wat extra warmte gebruiken. Wij hebben zelf een gashaard in de huiskamer, die we graag gebruiken. Aangezien het in Nederland ’s avonds best snel af kan koelen, is het echt een uitkomst om dan lekker even een haard aan te kunnen zetten om heel gericht je huis te verwarmen.

De lokatie

Het Kalfire Experience Center heeft op de begane grond allemaal stijlkamers met diverse modellen haarden. Zowel gashaarden als hout haarden. Op de verdieping erboven zitten voornamelijk de kantoren van de werknemers. Bij het pand zit ook de assemblage afdeling , waar ze dus de haarden in elkaar zetten.

Bij binnenkomst brandt er gelijk een grote hout haard midden in de ruimte , en de geur van dat brandende hout is al een warm welkom. Een gigantische schouw is de blikvanger in de grote hal.

Voor meubels en accessoires had Kalfire contact gezocht met Keygaaf en Gewoonbasic lifestyle, en die hebben wat mooie fauteuils en accessoires uitgeleend. Daarmee mocht ik lekker aan de slag, en nadat de eerste haard met hout aan was gemaakt, kon ik met de styling beginnen. Deze houthaard is de nieuwste innovatievan Kalfire en een echt designobject. De haard heeft aan 3 zijden glas, die met een hendel omhoog kunnen om het hout toe te voegen, en naar beneden zodra het vuur lekker brandt.

Op deze foto kun je zien dat de glazen wand een klein stukje omhoog staat. Door de 3 zijdige glazen wand heb je vanuit alle hoeken zicht op het vuur wat natuurlijk een prachtige beleving geeft. Dit model haard is nog maar net gelanceerd bij Kalfire en nu al heel populair. Het leuke aan een hout haard vind ik het geluid en de geur die echt hout met zich meebrengt.

Het voordeel van de glazen wand is dat je aan het eind van de avond het hout veilig kan laten opbranden . Ook ziet de haard er gezellig en uitnodigend uit als hij niet brandt, wat ook niet onbelangrijk is mocht je hem in de zomer een tijdje niet gebruiken. Men gaat toch graag bij elkaar zitten rond een haard of vuur, omdat het sfeervol is. En de belangrijkste reden is natuurlijk om een gedeelte van het huis te verwarmen waar je op dat moment zit.

Een ander populair model is deze gashaard die ik op de foto zette.

De voordelen en eigenschappen van een Kalfire haard

Deze gashaard is bedoeld als een room-divider tussen 2 ruimtes . Bijvoorbeeld tussen de eethoek en de zithoek. En dan profiteer je ook op 2 plekken van de warmte en de gezellige sfeer van de haard. Want als je met vrienden lekker aan het tafelen bent en de haard staat aan, kun je daarna ook van die warmte genieten aan de andere kant in de huiskamer. Het voordeel van een gashaard vind ik dat je op elk moment snel voor warmte kan zorgen. Met een druk op de knop verwarmt het je huis en haal je de kou eruit , wat met de gewone verwarming meer tijd zou kosten. En ga je weg , dan zet je hem ook zo weer uit. Erg makkelijk en gebruiksvriendelijk. Een groot deel van de gashaarden zijn uitgerust met een “Natural Spark Generator”, wat inhoudt dat er kleine vonkjes uit de “houtblokken” komen waardoor het bijna niet van echt vuur te onderscheiden is. Ik heb het zelf kunnen bewonderen in de showroom, en het was echt een mooi gezicht al die kleine vonkjes, heel realistisch.

Er waren nog veel meer haarden te zien in deze showroom, wil je een idee krijgen wat er allemaal mogelijk is dan zou ik even op de site van Kalfire kijken.

Het bedrijf

De visie van Kalfire is verankerd in wat zij hun 5 cornerstones noemen. Die vijf hoekstenen zijn; Individualiteit, Beleving, Gemak, Vakmanschap en Duurzaamheid. Al hun produkten moeten aan die voorwaarden voldoen. Het bedrijf doet er alles aan om verantwoord te produceren en een produkt te maken wat ook minder belastend is voor het milieu.  De haarden van Kalfire behoren zelfs tot de milieuvriendelijkste ter wereld! Hout stoken is op die manier een duurzame manier van verwarmen.

Wil je nou zelf ook een haard laten installeren in huis, is het raadzaam om daar nu al mee aan de slag te gaan. Je laten adviseren kan bij een lokale dealer , en mocht je nou een bepaalde Kalfire haard live willen zien, kun je altijd een afspraak maken in het Kalfire Experience Center in Belfeld. En dan zit je in het najaar misschien al lekker warm bij je eigen openhaard!

Misschien vind je dit ook leuk

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.